Mă uit la mine și mă uit la cei din jurul meu, de aproape sau de departe. La generația noastră cu două, trei sau chiar mai multe joburi. Am fost mulți care am sacrificat cu entuziasm, nopți, vacanțe, ieșiri cu prietenii. Am fost mulți pentru care au contat doar visurile noastre, noi de fapt nici nu contam. Și majoritatea am ajuns acolo unde ne-am dorit. Profesional toate planurile, lucrurile , întâmplările și circumstanțele erau de partea noastră.

Acum pentru fiecare dintre noi lucrurile s-au schimbat. Acum, ori renastem personal și apoi profesional ori ne evaporam ușor dar sigur. Astăzi nu mai e timp de gândit,  acum e timpul să acționăm. Și în condițiile actuale, o putem face la fel și dintr-o casă cu grădină și piscină, și dintr-un apartament cu două camere.

Acum ai cel puțin cinci motive să fi mulțumitor/mulțumitoare. Și  poate e mai important ca oricând să începi să faci asta.

  1.  Ae-ai trezit și ești sănătos.
  2.  Ai o casă unde nu te bate vântul.
  3.  Ai ce să mănânci.
  4.  Nu ți-a fost restricționată socializarea.
  5.  Poți ieși la fereastră sau în curte să simți razele soarelui.

Acum poți să faci toate lucrurile pentru care nu ai avut timp, deoarece ajungeai acasă în regim hotelier.

Acum poți începe să pregătești cadouri din șifonierul tău. Pentru cei mai puțin avuți. Pune în acele cadouri chiar și lucrurile alea cu etichetă care oricum nu le-ai purtat niciodată și stau în dulapul tău de luni de zile.  Ambalează-le frumos în pungi de cadouri (știu sigur că ai) și fă un colț vesel într-o cameră neutilizata sau în garaj)

Acum pune mâna pe telefon și spune o vorbă bună oamenilor de la care până în urmă cu trei săptămâni aveai doar cereri prin emailuri și telefoane urgente.

Acum scrie un gând bun pe rețele de socializare. Nu îmi spune că nu ești influencer, știu sigur că ai cel puțin zece oameni care te urmăresc. Mesajul tău bun poate fi o rază de soare pentru ei.

Acum poți începe să citești cartea sau cărțile pe care le-ai comandat în timp cu gândul la concediu.

Acum îți poți inventa un job din pasiunea ta.

Acum poți începe să gătești împreună cu ai tăi.

Acum nu mai sta ca pe o bombă pentru că nu mai poți merge la salonul de înfrumusețare. Și mie îmi lipsește. Dar și părului nostru, unghiilor , genelor, corpului, tenului feței îi lipseau momentele în care să respire. În unele cazuri nu au mai avut astfel de moment de ani de zile. Astăzi corpul nostru respiră.

Acum mașinile noastre ne mulțumesc tacit pentru că le mai lăsăm să respire.

Acum ai timp să privești strada ta, locul prin care pășești zilnic dar pe care nu l-ai mai văzut de mulțimea de gânduri.

Acum începi să te prinzi că poți trăi foarte bine și fără îmbuibare.

Acum înțelegi cel mai bine cine a fost cu adevărat și necondiționat în viața ta și cine a fost în baza unor interese.

Acum vezi că multe prietenii nu existau.

Acum vezi că nu ești atât de singur cum poate credeai. Ești căutat mai mult decât ăia pe care îi admirai si pe care acum nu îi caută aproape nimeni. Pentru că cei mai mulți nu mai au vreun interes să o facă.

Acum te poți bucura de casa pentru care ai muncit ca un rob, dar de care ai uitat să te bucuri de teama că vine iar rata la bancă și nu ai muncit suficient.

Acum dacă businessul tău încă se mișcă, poți reevalua relația cu angajații tăi.

Acum unora dintre voi acest virus v-a frânt visurile, dar poate că doar pentru a vă da altele mai mărețe. 

Acum e momentul să ne redescoperim puterea interioară.

Astăzi este despre tine și viața ta. Stai de vorba cu tine, vezi care e statusul relației.

Astăzi continuă să zbori. Cu emoții, cu zâmbete, cu lacrimi, cu bucurii, cu dezamăgiri. Astăzi e despre acum și ce se întâmplă în aceste 24 de ore. COVID19, ne-a dovedit că planurile se pot schimba la foc automat. Trăiește astăzi, povestea acestei zile, sigur are pregătit pentru tine și bucurie, și emoție, și muncă, și liniște.

Într-o zi ne vom întoarce iar în agitație.

Într-o zi traficul va fi iar bară la bară.

Într-o zi ne va alerga iar viața și deadline-urile în ritmul secundarului de la ceas.

Într-o zi vom ieși iar la picnic și încă nu sunt convinsă că nu vom mai sta cu ochii în telefoane în loc să fim cu mintea și ochii la cei de pe pătură.

Într-o zi pădurea Ceala va fi iar plină de bicicliști.

Într-o zi malul Mureșului va fi iar plin de viață.

Într-o zi parcurile și terasele vor fi iar gălăgioase.

Într-o zi fiecare job pe care l-am avut va fi reinventat într-o măsură mai mare sau mai mică.

Într-o zi o să prețuim mai mult oamenii. Și o să alegem cu și mai multă grijă pe lângă cine vrem să stăm.

Într-o zi ne vom reîntâlni iar la petreceri pe care sper că le vom trăi mai intens decât până acum. Și unde sper că va conta mai mult muzica de acolo decât cea din instastory-uri, conștienți că pe aia o putem asculta și după party.

Într-o zi sper ca România să aibă mai mulți turiști români ca oricând.

Într-o zi ne vom enerva iar pentru că cineva nu ne-a răspuns ieri la mailul trimis de noi astăzi.  J

Pană atunci,hai să ne bucram de astăzi. Să trăim astăzi. Și nu uităm nici măcar o secundă că un eșec nu a omorât pe nimeni și sunt șanse că atunci când crezi, la momentul cel mai potrivit, adică atunci când ești cu adevărat pregătit, să zâmbești, mulțumit că ți-ai împlinit cu adevărat visul.