Laptele matern, bijuterie la propriu.

Chiar dacă încă nu sunt mămică, de ani de zile mare parte din activitatea mea se desfășoară într-o lume a mămicilor și a copiilor. Conjunctură care mă face să cred că atunci când va fi să fie momentul, voi avea ceva experiență… Nu din cărți și bloguri scrise de si pentru mămici, ci din experiența de zi cu zi și situațiile în care am stat, ore și zile întregi, cu ele și copiii lor deopotrivă.

Situații funny, episoadele de drăgălășenie pură sau momentele tensionante pentru mămici și hazlii pentru copii m-au făcut să observ acea emoție din ochii lor atunci când își țin puii de om în brațe.

Tot în comunitatea mămicilor din jurul meu am înțeles că perioada post natală naște tot felul de îndeletniciri, care mai de care mai interesante și mai deosebite. Iar aceste îndeletniciri de cele mai multe ori nasc o pasiune și o creativitate parcă ieșite de comun, sau poate chiar neînțelese de cei din jur. Ei bine, despre o astfel de mămică vreau sa povestesc astăzi.

Camelia, o economistă convinsă până prin 2018, când datorită celor două minuni din viața ei a schimbat total macazul vieții. Și care, din dorința de a-și aminti mereu de perioada în care își alăpta în tandem cele două minuni, a ajuns să creeze bijuterii. Însă nu orice fel de bijuterii, ci unele din lapte matern, prima șuviță de păr tăiată la botez sau la 1 an ori primul dințisor căzut.

Probabil pentru că sunt încă destul de puțin cunoscute publicului larg, bijuteriile cu lapte matern  sunt și genul acela de cadouri de suflet, mai puțin comerciale dar foarte apreciate. Cadouri – amintiri de la începuturile noii vieți, pe care mămicile și le fac de cele mai multe ori singure și în care pun o fărâmă din sufletul și dragostea lor. Bijuterii pe care, evident, le poartă cu o mândrie neimaginată de mine până recent.

Cum vă spuneam și mai sus, pe lângă bijuteriile cu lapte matern, Camelia mai creează și pandantive cu prima șuviță de păr, suviță care înainte să apară acest gen de bijuterii probabil ajungea undeva prin sertare în clasica cutiuță. Dar care acum poate fi transformata într-o bijuterie de suflet. Aceste bijuterii nu sunt formate doar din metale prețioase, ele mai conțin și ceva special, în ele se află cea mai prețioasă amintire care leagă o mamă de puiul ei, un moment pe care nu îl mai poți avea, după ce anii au trecut.

De la o economistă a cărei viață a fost o matematică clară timp multi ani la o mamă talentată ce creează bijuterii cu dragoste, Camelia este astăzi una dintre ambasadoarele emoțiilor din generație în generație pentru cei care doresc să aibă fizic amintiri neprețuite cu o mare încărcătură emoțională. Bijuterii mai prețioase decât orice diamante.

Las aici o parte din creațiile Cameliei. Însă mult mai multe puteți vedea pe site-ul ei sau pe pagina de Facebook Aniami’s Boutique – Atelierul de bijuterii cu lapte matern